In the beginning was the popcorn

Ueli Grossniklaus UZH

Genetically modified crops could contribute to making agriculture more sustainable and productive, says Ueli Grossniklaus. This new green genetic engineering has so far met with skepticism – but the challenges of climate change and the global grain crisis may change people’s views.

This article was published (in German) in the UZH Magazine 2022/2 devoted to the topic "Eating Plants" («Pflanzen essen»).

Prof. Ueli Grossniklaus is professor for plant developmental genetics at the University of Zurich. He is a member of the Swiss Society of Plant Biology. Take a look at Ueli Grossniklaus's portfolio on the Swiss Plant Science Web.

Source
UZH Media News, 22 June 2022

► See also the special event on Monday, 27 June 2022:

Talk im Turm zum Thema «Plflanzen essen»

Vegetarisches und veganes Essen liegen im Trend. Welche Rolle die pflanzliche Ernährung heute spielt und wie sie morgen aussehen könnte, wie gesund sie ist und wie die grüne Gentechnik künftig zu nachhaltig produziertem Getreide und Gemüse beitragen könnte – das sind die Themen im Talk im Turm, der öffentlichen Podiumsdiskussion von UZH Alumni und UZH Kommunikation

Es diskutieren:
Der Pflanzengenetiker Prof. Ueli Grossniklaus
und
die Ernährungswissenschaftlerin Prof. Sabine Rohrmann

Moderation:
Thomas Gull und Roger Nickl, Redaktoren UZH Magazin

Montag, 27. Juni 2022, 18.15-19.30 Uhr
Restaurant UniTurm, Rämistrasse 71, 8006 Zürich
Türöffnung um 17.45 Uhr
Eintritt (inklusive Apéro): 45.–, Mitglied bei UZH Alumni: 30.–, Studierende: 20.– Platzzahl beschränkt, Anmeldung erforderlich